Slachthuizen

Verse producten verliezen hun uitstraling door het verlies van vocht. De techniek van dry misting zorgt ervoor dat de omgeving net zoveel vocht bevat als het produckt zelf zonder dat het produkt nat worden. Wij leveren apparatuur voor het dry misten van diverse verse producten in display of opslagruimtes

voorbeelden van toepassingen zijn:

- Groente afdelingen bij supermarkten

- Vers vlees en vis toonbanken.

- slachthuis opslag

Over het algemeen verliest slachtvee, wanneer het pas geslacht werd en gedurende een periode van 12 uur afkoelt van 37°C tot 12°C , tot 3% van zijn gewicht ten gevolge van vochtigheidsverlies. Het verlies van de vochtigheid geschiedt hoofdzakelijk gedurende de eerste stadia van het afkoelproces wanneer de luchttoevoer van de koelinstallatie op zijn laagst is en de karkassen op hun hoogste temperatuur zijn.

Het verlies van een doorsnee stuk rundsvlees is 6 kg; Dit, vermenigvuldigt met het aantal stukken in de voorraad, kan een grote impact hebben op de kosten van het slachthuis.

Het principe van de luchtbevochtiging in slachthuizen teneinde het gewichtsverlies tegen te gaan, werd aangepast omdat het niet toegestaan is om water direct op de stukken rundsvlees te verstuiven. Door bevochtiging is het mogelijk om de vochtigheid in de gekoelde ruimte te verhogen zodat, wanneer lucht verwarmd wordt door de karkassen, het de vochtigheid opneemt vanuit de lucht in plaats van vanuit het vlees en zodoende wordt het gewichtsverlies vermeden.

Een doorsnee voorraad bevat 270 stuks slachtvee ofwel 540 stukken rundsvlees; Met een gemiddeld gewichtsverlies van 3% resulteerde dit in een verlies van 2.916 kg per afkoelcyclus van 12 uur. De kost van het gewichtsverlies kan berekend worden aangezien de gemiddelde kost per gewicht van levend vee € 2.10 per kg is. Dit gaf een financieel verlies van € 6000,- per dag per voorraad.

De DRYMISTING ultrasone luchtbevochtiger is ideaal voor een slachthuis en voor vleesverwerkingstoepassingen.