Kantoren

Het kantoor is vaak de plaats bij uitstek waar we langdurig aan droge lucht blootgesteld worden en aan de problemen die dit veroorzaakt. Over het algemeen worden de ongemakken en gezondheidsproblemen niet in verband gebracht met een te lage relatieve vochtigheid van de lucht.

Voordelen:

  • Een aangenaam en gezond werkklimaat leidt tot minder ziekteverzuim en hogere productiviteit
  • Verlengde levensduur kantoorapparatuur
  • Verlaging van geurhinder door apparatuur
  • Energiebesparing door een lagere luchttemperatuur.

Statisch

Eén van de meest waarneembare effecten van droge lucht zijn de elektrostatische ontladingen, die voorkomen onder de drempel van 40% relatieve vochtigheid. Dit vormt niet alleen een aanzienlijk ongemak voor de mensen die op kantoor werken, maar beschadigt kantoorapparatuur zoals laptops en printers.

Ogen

De ogen zijn gevoelig voor een lage vochtigheid, wanneer het dunne laagje vocht op het hoornvlies verdampt.

De dragers van contactlenzen ervaren de ongemakken met een factor van 5 als de relatieve vochtigheid daalt tot onder de 40%. Stof en vuil kleven aan op de vochtigere lenzen, dit veroorzaakt een hoge irritatie.

Comfort

Personeel ervaart lucht met goede relatieve vochtigheid als warmer en comfortabel, hierdoor kan de algehele temperatuur lager zijn, hetgeen tot energiebesparing leidt. Geuren blijven minder lang zweven bij de juiste vochtigheid

Om de relatieve vochtigheid op een gewenst niveau te houden is het noodzakelijk om kunstmatig water toe te voegen aan de lucht door gebruik te makend van een bevochtiger, die gekoppeld is aan de luchtbehandeling of airconditioning van het kantoor of gebouw. Een mobiele of aan de muur bevestigde bevochtiger in het kantoor is een alternatief.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de bevochtiging van kantoorruimtes bieden we voor ieder probleem een passende oplossing. Wij adviseren U graag over alle aspecten van de bevochtiging van het kantoor.

Vele professionele instellingen bieden richtlijnen aangaande gewenste binnenklimaatcondities in het kantoor.