Advies

Wij vertellen alles over koeling

In onze handelwijze staat de klant centraal. Het uitgangspunt is om een lange termijn relatie op te bouwen met onze klanten, zodat de veiligheid van de gebruikers gegarandeerd wordt.

We willen u in deze hectische tijd van nuttig en noodzakelijk advies voorzien inzake het CORONA virus en de effecten van een goede relatieve luchtvochtigheid op het virus. Wat is waar en wat is mogelijk.

Wat is waar?

Het is een feit dat een relatieve luchtvochtigheid van 40 - 60% in de binnenruimte bijdraagt aan het welzijn van de gebruikers van een pand. De risico van te droge lucht vind in Nederland met name plaats in de periode oktober - april.

het menselijk lichaam reageert op droge lucht, de ademwegen worden geprikkeld en zijn daardoor sneller bevattelijk voor het ontvangen van virussen en stof. Als de rv% boven de 40% blijft is de kans dat een virus zich hecht aan de luchtwegen aanzienlijk kleiner.

In drogere lucht is het verspreidingsgebied van aerosolen (die vrijkomen bij niezen en hoesten) aanzienlijk groter dan in vochtigere lucht, dit ondanks het feit dat aerosolen in droge lucht sneller verdampen dan in vochtige lucht en daarmee de kans op besmetting van andere personen.

De levensduur van het virus op contact oppervlakte is bij vochtige lucht aanzienlijk minder.

De conclusie is dat bevochtiging voor gebouwen het ziekteverzuim vermindert en het comfort en productiviteit verhoogt van de medewerkers.

Bij Aire Fresh Systems zijn we betrokken, getraind en hebben een hands on mentaliteit. De ontwerpopdrachten worden in een compact projectteam besproken. Hiermee waarborgen wij dat iedereen zijn specialisme kan inbrengen om zodoende tot een passend concept te komen.

Daarnaast is er een nauw netwerk van gespecialiseerde leveranciers, dealers en klanten waar wij gebruik van maken als dit voor het project nodig is.

Door deze werkwijze en allocatie van middelen zijn wij actief in een veel verschillende markten met een compact team.